NASLOVNA » USLUGE » Sečenje keramike velikih formata

SEČENJE KERAMIKE VELIKIH FORMATA

Decorativa Ceramica prati trendove u svetu keramike, i kao posledica toga naša delatnost u oblasti obrade i sečenja keramike se proširila tako da sada nudimo i sečenje na meru keramičkih pločastih materijala velikih formata.

Keramički pločasti materijali, u odnosu na tradicionalne keramičke pločice, poseduju unapređene karakteristike, kako bi elastičnost, čvrstoća i otpornost na hemijske i mehaničke uticaje bili prilagođeni što široj primeni.

Keramički pločasti materijali se mogu koristiti za oblaganje zidova, podova, izradu stepeništa, oblaganje nameštaja, izradu kuhinjskih radnih ploča, stolova, oblaganje ventilacionih fasada itd.

S obzirom na veličinu i visoku cenu materijala, pristup bilo kakvoj vrsti obrade mora biti veoma pažljiv i stručan. Tim Dekorative keramike u ogranku sečenja i obrade velikih formata je spreman da na adekvatan način pristupi ovakvim materijalima.

Najpre je važno napomenuti da se kod nas sečenje kao i gerovanje takvih ploča radi na CNC mašini, koja seče vodenim mlazom, što znači da su mehanički i termički uticaji na materijale u procesu sečenja svedeni na minimum i samim tim i rizik od pucanja.

Na tržištu smo se susretali sa raznim kvalitetima ovakvik ploča, i pored sve pažnje i pažljivog pristupa poslu nekada može doći do pucanja, zbog fabričke prenapregnutosti tih materijala. Da bi se to svelo na minimum kod nas se manipulacija takvim materijalima radi sa odgovarajućim alatima koji rade na principu vakuma koji su međusobno spojeni krutom vezom kako bi se smanijio rizik od uvijanja i pucanja.

Važno je istaći da možemo izaći u susret svim dizajnerskim zahtevima jer smo osposobljeni za rad prema pripremama u sledećim formatima fajlova:

  • .Pdf – kotirani crtež sa dimenzijama,
  • .Dxf – Corel crtež,
  • .Dwg – AutoCad crtež.
Pozovite nas!